(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Červená řepa se zelím a křenem
Potřebné ingredience
1 kg červené řepy, 20 dkg cibule, 1 kg bílého zelí, křen (podle chuti), 1/4 l octa, 20 dkg cukru, 2 lžíce soli, 1/2 l vody
Postup přípravy
1. Řepu si uvaříme den předem a studenou jí oloupeme a sestrouháme.
2. Zelí zbavíme košťálu, nakrouháme na nudličky a cibuli nakrájíme nadrobno.
3. Z octu, cukru, soli a vody připravíme lák, do kterého dáme vařit asi na 10 minut zelí a cibuli.
4. K řepě přilijeme lák se zelím a cibulí, přidáme podle chuti křen a promícháme.
5. Plníme do sklenic, které zavařujeme.
2. Zelí zbavíme košťálu, nakrouháme na nudličky a cibuli nakrájíme nadrobno.
3. Z octu, cukru, soli a vody připravíme lák, do kterého dáme vařit asi na 10 minut zelí a cibuli.
4. K řepě přilijeme lák se zelím a cibulí, přidáme podle chuti křen a promícháme.
5. Plníme do sklenic, které zavařujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kvítečko
(upraveno)
28. 10. 2014, 10:55
adametz
(upraveno)
31. 7. 2014, 9:54